Směs calvadosů zrajících nejméně 2 roky v dubových, kde získali zlatavou barvu. Vůně Vás provede celou Normandií, chuť je svěží a ovocná. Calvados má vlastní lahev, která má registrovaný design.
CALVADOS
Calvados (též kalvádos) je pálenka z jablek z francouzského regionu Dolní Normandie.
Zdroj informací WIKIPEDIA.
Tento calvados je nositelem stříbrné medaile na International Wine and Spirit Competition - London 2006. Dlouhá doba zrání dává jeho chuti hloubku a komplexnost.
Calvados Chateau du BREUIL H.A. 15 ANS 0,7l 40%
Směs calvadosů zrajících nejméně 4 roky v dubových, kde získali zlatavou barvu. Vůně Vás provede celou Normandií, chuť je svěží a ovocná. Calvados má vlastní lahev, která má registrovaný design.
Calvados Chateau du BREUIL VSOP 0,7l 40%
KALVADOS - jablečný destilát
Vyrábí se dvoustupňovou destilací zkvašeného jablečného moštu. Na 1 litr pálenky je potřeba 18 kilogramů jablek. Podle francouzských zákonů musí nejméně dva roky zrát v sudech z dubového dřeva. Od roku 1942 nese označení Appellation ďOrigine Controlée. Používá se jako digestivum.
Ve Francii se z calvadosu vyrábí též aperitiv pommeau, tvořený směsí 1/3 calvadosu a 2/3 jablečného moštu. Směs se nechá zrát v sudu alespoň 18 měsíců. Obsahuje 16-18 % alkoholu.
V České republice se za kalvádos v místní mluvě označuje i jakýkoliv destilát z jablek.
Některé druhy:
- Calvados Busnel V.S.O.P. 0,7l 40%
- Calvados Cantate 0,7l 40%
- Calvados Jean Loret 0,7l 40%
- Calvados Boulard Grand Solage 40% 0,7l
- Calvados Boulard X.O. 40% 0,7l
- Calvados Chateau Breuil
- Calvados Pays D'Auge
- Calvados Ferme du Ponctey