Sofia wines

Sofia wines

Hrozny pro výrobu Sofia vyrostly na chladných vinicích v Monterey County známých dlouhým vegetačním obdobím a půdou, která jim dodává příjemný květinový nádech. Hrozny odrůd Syrah, Grenade, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc a Riesling sklízené pro výrobu vín byly koncentrovanější, neboť réva soustředila veškerou energii a živiny do menšího počtu hroznů. Navzdory nepřízním počasí se tak Sofia projevuje nádherným aroma ovoce a květin a výraznou lehce pikantní osobitostí.

Obvykle sklízíme hrozny určené pro výrobu Sofia na „lower brix“ (nižší hladina sacharidů v rostlinných šťávách), abychom zajistili, že bude víno dostatečně lehké a vytvoří vhodný doplňek pro celou řadu pokrmů. Ihned po sklizení jsou hrozny přivezeny ke zpracování, poté jsou rozdrceny a máčeny v chladu po dobu 48 hodin, aby se uvolnila barva a šťáva se odloučila od slupek. Následně jsou při nízké teplotě fermentovány, což je důležité pro zachování svěžích vín.

Vinařství Francis Ford COPPOLA

Hrozny pro výrobu Sofia vyrostly na chladných vinicích v Monterey County známých dlouhým vegetačním obdobím a půdou, která jim dodává příjemný květinový nádech. Hrozny odrůd Syrah, Grenade, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc a Riesling sklízené pro výrobu vín byly koncentrovanější, neboť réva soustředila veškerou energii a živiny do menšího počtu hroznů. Navzdory nepřízním počasí se tak Sofia projevuje nádherným aroma ovoce a květin a výraznou lehce pikantní osobitostí.