RUM z Anguilla

RUM z Anguilla
Anguilla je zámořské území Velké Británie s autonomní správou. Anguilla je korálový a vápencový ostrov v souostroví Malých Antil, který má rozlohu 91 km². Situován je přibližně 250 kilometrů východně od Portorika. Pojmenování ostrova pochází od legendárního mořeplavce Kryštofa Kolumba v roce 1493, který jej nazval pravděpodobně pro jeho dlouhý a útlý tvar podle španělského slova úhoř. 
Hlavní složku hospodářství tvoří rybolov (úlovky se exportují na sousední ostrovy) a příjem z turistického ruchu, který se stává pro ostrov hlavní ekonomickou složkou. Čisté pláže dávají předpoklad k dalšímu rozvoji turistického ruchu. Zemědělství na ostrově je sporadické díky velmi mělké půdě a nepatrným srážkám, které se na ostrově vyskytují.
Zvolené podmínky nesplňuje žádné zboží.

Karibský RUM z ostrova Anguilla

RUM je alkoholický nápoj destilovaný z MELASY, nebo ze šťávy získané z CUKROVÉ TŘTINY. Většina producentů rumu se tak nachází v oblastech, kde je rozvinutý cukrovarnický průmysl, například Austrálie, Indie, ostrov Réunion či oblast Karibiku (zde zejména Jamajka a Kuba). Jeho vlastí jsou Antily (souostroví, které představuje dominantní část Karibiku), kde se vyvinula na každém ostrově specifická varianta tohoto destilátu.
 
Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v dubových sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření.
 
Zdroj informací WIKIPEDIE